ورود به سامانه مجازی
دانشجویان حضوری
(کارشناسی/ارشد/دکترا)
  ورود به سامانه مجازی
دانشجویان مجازی
(ارشد/دکترا)

سوال اول:چگونه می توانيم وارد سايت مجازی شويم؟

کافی است وارد سايت اينترنتی http://vu.um.ac.ir شويم و شناسه ورود و کلمه رمز خود را در محل‌های تعيين شده وارد کنيم. البته دانشجويان از طريق سيستم دانشجويی و كارمندان از طريق سيستم كاركنان و اساتيد از طريق سيستم اساتيد با انتخاب آيکن درس مجازی‌ مي‌توانند وارد سايت مجازی دانشگاه شوند. شناسه و کلمه عبور استفاده شده در هنگام ورود به سایت آموزش مجازی دقیقاً مشابه پورتالها می باشد. .

سوال دوم: براي انتخاب واحد دروس مجازي چه بايد کرد؟

ابتدا دانشجويان بايد در بازه انتخاب واحد اقدام به انتخاب درس مورد نظر نموده (درس مورد نظر باید در ليست دروس قابل ارائه ترم موجود باشد- ( لیست دروس قابل ارائه بصورت مجازی توسط مرکز مدیریت آموزش­های الکترونیک تعیین می­شود.) و پس از اتمام بازه انتخاب واحد ليست دانشجويان وارد سيستم آموزش مجازي شده و دانشجو (پس از چند روز از اتمام انتخاب واحد) قادرخواهد بود از طریق همین سایت با کلیک بر روی ورود به سيستم آموزش الكترونيك وارد سایت آموزش الکترونیکی شود.

سوال سوم: وظيفه دانشجو پس از انتخاب واحد درس مجازي چيست؟

چنانچه دانشجويان درسي را به صورت مجازي (به شيوه ساير دروس در بازه انتخاب واحد ) انتخاب نموده باشند،‌ پس از چند روز از اتمام بازه انتخاب واحد بايد با ورود به پورتال دانشجويي و انتخاب آموزش مجازي از طريق بخش خدمات و يا با شناسه و كلمه عبور خود در سيستم دانشجويي به طور مستقيم ، وارد سيستم آموزش مجازي شده و با كليك بر روي عنوان درس به آن وارد گرديده و و از اخبار و اطلاعیه هايی كه توسط استاد گذاشته شده است آگاهي يابيد(‌ مراجعه به سیستم باید به صورت مداوم باشد). اطلاعیه های درس شامل تکالیف و زمان تحویل آن، آزمون ها و زمان برگزاری، زمان و مكان برگزاری آزمون میان ترم و پایان ترم ... می باشد. حضور مداوم و فعال و شرکت در جلسات پرسش و پاسخ ( انجمن )و ........در ارزیابی دانشجو در انتهای ترم موثر می باشد.درصورت عدم ورود موفقيت آميز و يا نبودن اسم درس پس از ورود به سيستم بايد بلافاصله براي رفع مشكل با مركز آموزش هاي الكترونيك تماس حاصل نموده و يا با آدرس اينترنتي این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید مكاتبه نماييد.

سوال چهارم: چگونه مي توانيم با استاد درس ارتباط داشته باشيم؟

برای اين کار مي توانيم از طريق ارسال نامه به صورت الکترونيکي ‌به پست الکترونیک استاد و همچنين ‌از طريق گزينه جعبه پستي(امکان پست الکترونیک داخلی سيستم)، گپ و انجمن با استاد درس ارتباط داشته باشيم .

سوال پنجم: چنانچه در ورود به سايت مشکل داشته باشيم چه بايد بکنيم؟

علت اشکال اين است که احتمالا کلمه رمز را درست وارد نکرده‌ا يد و يا اينکه آنرا تغيير داده و کلمه رمز جديد را بخاطر نمي آوريد. کلمه رمز به ترتیب برای اساتید، کارکنان و دانشجویان مشابه پورتال اساتید، پورتال کارکنان و پورتال دانشجویی می باشد. در صورتی که در ورود به پورتال های فوق نیز دچار مشکل هستید با واحد پاسخگویی مرکز کامپیوتر در تماس باشید. اما درصورتی که در ورود به پورتال ها مشکلی ندارید و فقط امکان ورود به سیستم آموزش مجازی مقدور نیست با مرکز پاسخگویی مرکز آموزش های الکترونیک یا با پست الکترونیک این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید تماس حاصل فرماييد .

سوال ششم: چگونه مي توانيم به محتوی درس دسترسی داشته باشيم؟

پس از اينکه با شناسه ورود و کلمه رمز وارد سيستم مجازي شديد کافی است بر روی نام درس مورد نظر خود کلیک نمایید. سپس از قسمت مرور مطالب محتوي درس را مشاهده نمائيد.

سوال هفتم: چگونه مي توانيم از تاريخ امتحانات و يا مواردی که استاد به آنها اشاره دارد مطلع شويم؟

پس از اينکه با شناسه ورود و کلمه رمز وارد سيستم مجازي شديد به اولين صفحه درس وارد مي شويد . در اين صفحه ( صفحه اصلي ) بخشي را به نام آگهي ها مشاهده خواهيد کرد که مخصوص درج اطلاعيه و مواردي است که استاد درس به آنها در طول ترم اشاره خواهد نمود از جمله تاريخ امتحانات ، مهلت تحويل پروژه ها و .... دقت نمایید زمان برگزاری آزمون پایان ترم خارج از بازه امتحان و معمولا قبل از شروع بازه امتحان می باشد که زمان و مكان آن توسط استاد درس در بخش آگهی ها اعلام می گردد.

سوال هشتم: برای ارسال پروژه ها و تكاليف چگونه بايد عمل کرد؟

می توانيد در تاريخ هايي تعيين شده توسط استاد به هر جاي ديگري که وي در بخش آگهي ها قيد کرده است مراجعه و پروژه و يا تكاليف خود را تحويل دهيد. همچنين اگر استاد از قسمت تكاليف ( ذخيره سازي فايل ) اقدام به ارائه پروژه ياتكليف نمايد از طريق ارسال تكاليف اقدام به اين كار نماييد . راهنمای "امکان ارسال تکالیف" در لینک راهنما/راهنمای مخصوص دانشجو از سایت آموزش مجازی موجود است.

سوال نهم: برای ديدن صندوق پستی خود و اطلاع از نامه های رسيده چه بايد کرد؟

کافی است گزينه جعبه پستي ( در بالاي صفحه اصلي ) را کليک کرده و نامه هاي دريافت شده خود را مشاهده نمائيد و در صورت نياز به پاسخ به نامه‌هاي مورد نظر پاسخ دهيد .

سوال دهم: چگونه مي توانيم سوالات كوئيزهاي طي ترم را كه از طريق سيستم ( بخش آزمونها و تحقيقها ) در آن شركت نموده‌ايم را ببينيم؟

براي ديدن سوالات آزمون ها و يا کوئيز هاي طول ترم استاد مي توانيد آيکن آزمون ها و تحقيق ها را در صفحه اصلي كليك نماييد ،‌ چنانچه مهلت آزمون به اتمام نرسيده باشد گزينه آماده پاسخگوئي را در مقابل آزمون خواهيد ديد سوالات را مشاهده و پاسخ آنها را در مکان هاي مشخص شده درج نمائيد. چنانچه مهلت آزمون به اتمام رسيده باشد گزينه منقضي را در مقابل آزمون خواهيد ديد و چنانچه هنوز زمان پاسخگوئي به سوالات نرسيده باشد گزينه در آينده را خواهيد ديد.

سوال يازدهم:برای تغيير مشخصات خود چه بايد کرد؟

پس از وارد کردن شناسه ورود و کلمه رمز قبل از کليک کردن بر روي آیکن درس مجازي انتخاب شده مي توان گزينه مشخصات را کليک کرده و نسبت به تغيير مولفه هاي مورد نظر خود در اين قسمت اقدام نمود. البته چون کلمه رمز همان کلمه عبور پورتال می‌باشد لذا برای تغییر آن باید کلمه عبور پورتال را تغییر دهید.

سوال دوازدهم: چگونه مي توان نتايج كوئيزها را در سيستم مشاهده نمود؟

هنگامی که آيکن آزمون ها و تحقيق ها را در صفحه اصلي کليک مي‌­کنيد در صفحه نمايش داده شده دو بخش آزمون و مرور نتايج مشاهده خواهد شد. براي ديدن نتايج آزمون مي توان گزينه مرور نتايج را کليک کرده و از نتيجه آزمون و پاسخ­هاي درست و نادرست اطلاع حاصل نمود.

سوال سيزدهم: برای خروج از سيستم چه بايد کرد؟

گزينه خروج از سيستم در بالاي صفحه بدين منظور درج شده است .

سوال چهاردهم: چگونه مي توانيم ليست دروس انتخاب شده خود را درسيستم آموزش الكترونيك ببينيم؟

زمانی که وارد سيستم مي شويم ليست درس هاي انتخاب شده به صورت آيکن هاي مجزا قابل رويت هستند و با کليک کردن بر روي نام هر درس مي توان به درس مورد نظر وارد شده و محتوي آن درس را مشاهده نمود. علاوه بر اين چنانچه در حال مشاهده محتوي درسي هستيد مي توانيد از طريق همين درس محتوی ساير دروس خود را نيز مشاهده نمائيد. کافي است در بالاي صفحه از ليست دروس ، درس مورد نظر را انتخاب و گزينه برو را کليک کنيد.

سوال پانزدهم: آيا مي توان شناسه ورود و کلمه رمز خود را تغيير داد؟

اين امکان از طريق گزينه مشخصات پس از ورود به سيستم ميسر است. اساتید، كاركنان و دانشجویان براي تغيير کلمه رمز خود بايد از طريق پورتال اساتید، كاركنان و دانشجویان اقدام به اين كار نمايند .

سوال شانزدهم: نحوه ثبت نام درس مجازي در ترم تابستان چگونه است؟

لازم است در مدت زمانی که توسط واحد آموزش دانشکده تعيين مي شود نسبت به انتخاب درس مجازي اقدام نماييد و سپس با مراجعه به واحد آموزش دوره هاي شبانه و پرداخت شهريه وضعيت انتخاب خود را تثبيت نماييد. تذكر :‌انتخاب واحد دروس مجازي براي دانشجويان روزانه نيز منوط به پرداخت شهريه مي باشد .

سوال هفدهم: اگر نام دانشجو در ليست درس نباشد چه بايد کرد؟

اسامی دانشجويان در دو مرحله وارد سيستم می‌شود مرحله اول بعد از پايان بازه انتخاب واحد و مرحله دوم بعد از پايان بازه حذف و اضافه می‌باشد چنانچه بعداز چند روز از پايان اين دو مرحله نام دانشجو وارد سيستم نشده باشد با مركز آموزش هاي الكترونيك ( مجازی ) تماس گرفته و یا از طريق ايميل این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید مشکل خود را مطرح نمايند. درصورتيکه به صورت مستمع آزاد در درسي شرکت کرده باشند ممکن است استاد درس هنوز اسامي افراد منتظر تاييد را تاييد نکرده باشد که در اينصورت باید با استاد مربوطه تماس بگيريد.

سوال‌هجدهم: براي حذف دروس مجازي چه بايد كرد؟

براي حذف دروس مجازي‌ بايد به طريقه دروس حضوري عمل نماييد انصراف از ثبت نام در سيستم آموزش مجازي به معناي حذف درس نبوده و صرف ورود موفقيت آميز به سيستم آموزش مجازي نيز به معني انتخاب درس نمي­باشد شرط انتخاب درس مجازي وجود نام درس در ليست انتخاب واحد شما مي‌باشد. شرط حذف نهايي درس عدم وجود نام درس در ليست انتخاب واحد شما مي­باشد .

سوال‌نوزدهم: ثبت نام در دوره‌هاي مجازي ويژه كاركنان به چه صورت است ؟

بايد ازطريق سيستم كاركنان در دوره‌هاي مورد نظردرخواست ثبت­نام نماييد. زمان ثبت نام و نحوه ثبت نام با اطلاعیه رسانی ازطریق سایت خبري­ دانشگاه به اطلاع کاربران رسانده می­شود. این اطلاعیه ها توسط واحد آموزش کارکنان تهیه و ارسال می گردد. درخواست ثبت نام پس از تایید واحد آموزش كاركنان نهایی می­گردد. پس از آن قادر خواهید بود به سیستم آموزش مجازی وارد و از محتوای درس استفاده نمایید. کلیه امور نظیر انصراف از ثبت نام، برگزاری آزمون،دریافت گواهی و... برعهده واحد آموزش كاركنان می­باشد. و مرکزآموزش­های­الکترونیک مسولیتی دراین خصوص ندارد.

سوال بيستم :نحوه برگزاري امتحانات ميان ترم و پايان ترم دروس مجازي چگونه است ؟

اولاً‌ آزمون ميان ترم و پايان ترم به صورت حضوري و در مکاني که توسط واحد آموزش دانشکده و يا استاد تعيين شده است انجام مي­گيرد ثانياً تاريخ برگزاري امتحانات ميان ترم وپايان ترم دروس مجازي خارج از بازه امتحانات مي باشد كه اين تاريخ و زمان و مكان برگزاري امتحانات توسط استاد درس دربخش آگهي ها ‌به اطلاع دانشجويان خواهد رسيد.

سوال بیست ويكم: کمیته تخصصی آموزش مجازی را معرفی نمایید؟

بمنظور برنامه ريزي و نظارت بر فعاليتهاي مركز آموزشهاي مجازي دانشگاه ، كميته‌اي تحت عنوان كميته تخصصي آموزش مجازي با اعضاي ذيل تشكيل مي‌گردد: 1- رئيس مركز آموزش مجازي 2- يك نماينده از هر يك از گروههاي چهارگانه آموزش دانشگاه با حكم رياست دانشگاه 3- رئيس مركزكامپيوتر و يا نماينده وي بررسي و تصويب كليه قراردادهاي ايجاد دوره بعهده اين كميته خواهد بود.

سوال بیست و دوم: دروس مجازی قابل ارائه ترم چگونه اعلام می گردد؟

دو تاسه هفته قبل از شروع بازه انتخاب واحد (‌اعلام شده توسط آموزش ) لیست دروس مجازي قابل ارائه در ترم به همراه شرايط به صورت آگهي توسط مرکز آموزش های الکترونیک از طريق بخش اخبار سايت اطلاع رساني مركز آموزش الكترونيك به آدرس http://elc.um.ac.ir و ‌سايت خبري دانشگاه اعلام می گردد. در صورتی که آموزش دانشکده یا استاد درس مایل به ارائه درسی باشد که در لیست موجود نیست و شرایط ارائه آن نیز مهیا است .(یعنی انتقال کامل محتوا به سيستم آموزش الكترونيك و تایید شورای آموزشی دانشگاه) باید مرکز آموزش های الکترونیک را در جریان قرار دهد تا اعلامیه ها اصلاح گردیده و در صورت به حد نصاب رسیدن دانشجو و ارائه قطعی آن، استاد مورد ارزیابی قرارگرفته و آموزانه وی محاسبه گردد.

سوال بیست و سوم : نحوه استفاده از دروس سيستم آموزش مجازي به صورت مستمع آزاد چگونه است ؟

در صورتي كه دانشجويي بخواهد به صورت مستمع آزاد وارد درس شود پس از ورود به سيستم آموزش مجازي‌ ‌بايد ‌از طريق گزينه سيري در دروس درس مورد نظر را انتخاب نموده در اين صورت سيستم بلافاصله از شما درخواست ثبت نام در درس مورد نظر را مي نمايد به محض انجام اين کار اسم شما در ليست دانشجويان منتظر تائيد استاد درس قرار گرفته و لازم است منتظر‌ شويد تا توسط ايشان تائيد نهائي گرديد.